Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Volvo Trucks починає експлуатацію автономних вантажівок Volvo FH

news
Volvo Trucks підписала з норвезькою компанією Brönnöy Kalk AS договір про надання свого першого комерційного автономного рішення з транспортування вапняку від кар'єру до розташованого неподалік порту.
Volvo_Autonom_01.jpg
Volvo Trucks підписала з норвезькою компанією Brönnöy Kalk AS договір про надання свого першого комерційного автономного рішення з транспортування вапняку від кар'єру до розташованого неподалік порту.
Шість автономних вантажівок Volvo FH здійснюватимуть для Brönnöy Kalk AS транспортування вапняку через тунелі п'ятикілометрового маршруту від рудника до дробильного комплексу. До цього часу вже були проведені успішні випробування цього рішення. Рішення почне працювати в повній мірі до 2019 року.


Volvo_Autonom_02.jpg
Укладений договір є продовженням недавніх успішних проектів по автоматизації, що стосуються видобутку корисних копалин, збирання цукрової тростини і збору сміття. Однак для Volvo Trucks це перше автономне рішення, яке є комерційним. Замість покупки автономних вантажівок Brönnöy Kalk отримує транспортне рішення, а саме - перевезення вапняку між двома вузловими точками, де компанія веде свій бізнес.

Volvo_Autonom_03.jpg
«Для нас це вкрай важливий крок, - зазначив керуючий директор рудника Раймонд Лангфьорд. - Конкуренція в галузі жорстка. Ми прагнемо до безперервного підвищення ефективності і продуктивності в довгостроковій перспективі, і у нас є чітке бачення вигоди від використання нових можливостей в області технологій і цифрових рішень. Ми шукали надійного та інноваційного партнера, який розділяє наше прагнення до екологічності та безпеки. Перехід на автономні рішення дасть нам значні переваги на конкурентному світовому ринку».



««Ми пишаємося тим, що можемо надати автономне рішення, яке буде відповідати потребам наших клієнтів щодо безпеки, надійності і рентабельності», - повідомив президент Volvo Trucks Клаес Нільссон. - Світові потреби в транспорті постійно і дуже швидко змінюються, і для збереження провідних позицій в галузі потрібні нові прогресивні рішення. Наша мета - бути лідером в розробці продуктів і послуг, що відповідають цим вимогам», - зазначив Клаес Нільссон. 

Volvo_Autonom_05.jpg
«Введення автономних рішень в експлуатацію це чудове досягнення, - продовжив думку директор підрозділу автономних рішень компанії Volvo Trucks Сашко Цуклі. - Працюючи в обмеженому просторі і за заздалегідь визначеними маршрутами, ми можемо визначити, як отримати максимальну вигоду з рішення і адаптувати його під специфічні потреби клієнта. Нашим завданням є спільна розробка нових рішень і забезпечення більшої гнучкості, ефективності та продуктивності».

Volvo_Autonom_04-(1).jpg
Згідно з укладеною угодою, клієнт купує комплексну транспортну послугу і здійснює оплату пропорційно масі доставленого вантажу в тоннах.
 
Volvo_Autonom_07.jpg
Докладніше про Volvo Trucks в Украине

Volvo_Autonom_06.jpg