Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Китайські виробники обладнання для добувної галузі зацікавлені в Україні

news
Минулого тижня в китайській індустріальній провінції Хенань відбулась презентація виставки Miningworld Ukraine.
 Організатори – ексклюзивний агент виставки в Китаї CCPIT та китайській офіс ITE Group – презентували китайським компаніям актуальну інформацію про політичну і економічну ситуацію в Україні, а також дані про видобуток корисних копалин і стан дорожньої галузі. Китайські виробники обладнання вперше почули про місце добувної індустрії України на світовій карті. Більшість були здивовані фактом, що Україна займає 6 місце в світі за видобутком титану, 7-ме – за видобутком залізної руди і 8-ме – за видобутком марганцю. Важливим фактором в прийнятті рішення про вихід на закордонний ринок є доступність інформації про нього. Тому коротка презентація інтерактивної карти корисних копалин України, створеної ДНВП «Геоінформ України» та Геологічної служби Норвегії, була ще одним «плюсом» на користь більшої уваги до нашого ринку.
 
В експозиції BuildTech, яка є спеціальним розділом виставки, представлена будівельна, дорожня, гірнича та спеціальна техніка. Зрозуміло, що зі зростанням фінансування будівництва і ремонту доріг, зростає і ринок спеціальної техніки. Тож був наведений ще один аргумент «за»: з 2018 року в Україні працює Державний Дорожній Фонд, з якого було профінансовано будівництво і ремонт доріг на суму 32 млрд. грн. (1,2 млрд. доларів). Загальна сума, витрачена на українські дороги в 2018 р., склала 42.5 млрд. грн. (1,6 млрд доларів). За ці кошти було відремонтовано 3800 км доріг. Розмір Дорожнього фонду в 2019 р. складає 50,1 млрд. грн. (1,83 млрд. доларів).
 
В презентації взяли участь 22 компанії-виробника з провінції Хенань. 17 із них проявили інтерес до українського ринку і вже отримана 1 попередня заявка від компанії Weihua Crane (підйомне обладнання), яка зацікавлена в переговорах з представниками металургійної галузі.

Для довідки: Хенань – промисловий регіон, який активно розвивається. Найбільші підприємства працюють в енергетичній, електротехнічній, машинобудівній галузі, а також в металургії. Саме в Хенані сконцентровані другі за величиною запаси молібдена. Також в провінції добувають вугілля, алюміній, лужні метали і вольфрам. Їх видобуток і переробка є одним з основних джерел доходу регіону.


733866216.jpg

1630214462.jpg

1997046302.jpg