Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

«Метінвест» покращив ESG-рейтинг

news
ESG ризик-рейтинг групи покращився з 32 до 31,7 бала
«Метінвест» покращив ESG-рейтинг
Група «Метінвест» покращила свій рейтинг у сферах екології, соціальної політики і корпоративного управління (ESG), присвоєний агентством Sustainalytics. Про це йдеться в повідомленні на сайті групи.
 
ESG ризик-рейтинг «Метінвесту» покращився до 31,7 балів з 100 можливих із 32,0 балів, присвоєних у червні 2020 року.

Рейтинг є оцінкою ризиків у сфері ESG, якими компанія не керує. Чим менше показників, тим менше некерованих ризиків.

Sustainalytics оцінило високий рівень різних ESG-ризиків, яким піддається група через особливості металургійної галузі в цілому.

Агентство покращило оцінку управління матеріальними аспектами ESG групою «Метінвест». Sustainalytics відзначив високу якість програм, практик і політик групи.

Згідно з оцінкою агентства, питання ESG є частиною бізнес-стратегії «Метінвесту» і перебувають на контролі Наглядової ради. Водночас загальне розкриття питань ESG групи відповідає найкращим практикам, що свідчить про високий ступінь підзвітності всім зацікавленим сторонам.
Sustainalytics відзначило відповідальний підхід «Метінвесту» до викидів в атмосферу, скидів стічних вод, утилізації відходів та використання ресурсів.

Група отримала високу оцінку за систему управління охороною праці, програми безпеки підрядників і управління людським капіталом. Агентство високо оцінило підхід до управління ризиками за всіма категоріями корпоративного регулювання, в тому числі завдяки високим стандартам бізнес-етики і контролю за якістю продукції.

«В останні роки аспекти ESG поступово були інтегровані в нашу діяльність. Для нас особлива честь отримати авторитетне визнання в цій галузі, особливо в порівнянні з нашими конкурентами. COVID-19 показав, що компанії, які серйозно ставляться до питань ESG, в цілому домагаються більш високих результатів. З огляду на це, а також схильність металургії високих ризиків, ми продовжимо приділяти цьому напряму велику увагу», – повідомив Юрій Риженков, гендиректор групи «Метінвест».

«Метінвест» зберіг позицію в топ-10 світових металургійних компаній Sustainalytics. У червні 2020 року група посіла 9-е місце з 140 в рейтингу.

ТОВ «Метінвест Холдинг» – керуюча компанія групи «Метінвест». Основними акціонерами «Метінвесту» є група «СКМ» (71,24%) і «Смарт-холдинг» (23,76%), які спільно керують компанією.

Джерело