Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Нікопольський завод феросплавів збільшив випуск продукції на 24%

news
Керівництво та фахівці Нікопольського заводу феросплавів є традиційними відвідувачами виставки MininWorld Ukraine.

Підприємство постійно вдосконалює свою виробничу діяльність, застосовуючи нестандартні організаційні та технічні рішення.
Цього року в рамках виставки MiningWorld Ukraine’2021 на майданчику ВЦ «Козак-Палац», керівники та провідні фахівці заводу провели виїзне засідання свого тендерного комітету із закупівель спецтехніки та обладнання на майбутні періоди діяльності. Участь в передтендерних переговорах взяли практично усі постачальники техніки та технологічного обладнання з України та з-за кордону.

Нікопольський завод феросплавів (НЗФ, Дніпропетровська обл.) у січні-жовтні поточного року збільшив випуск продукції на 23,9% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 547,36 тис. тонн. Як повідомили "Інтерфакс-Україна" в Українській асоціації виробників феросплавів (УкрФА) у четвер, за десять місяців НЗФ наростив випуск силікомарганцю на 24% - до 506,1 тис. тонн, феромарганцю - на 22,3%, до 41,26 тис. .тонн.

У жовтні вироблено 38,55 тис. тонн феросплавів, тоді як у вересні – 61 тис. тонн (падіння на 36,8%).

Раніше повідомлялося, що НЗФ зупинив п'ять печей через зниження попиту на феросплави та стрибок цін на електроенергію у жовтні на 26%. Так, на підприємстві було зупинено у цеху виробництва феросплавів (ЦПФ) печі №№15, 16, 17 та 8, і після ремонту піч №6 також не включалася. Частина працівників була виведена у вимушений простий. Генеральний директор заводу Володимир Куцин в інтерв'ю корпоративним ЗМІ пояснював, що підприємство з початку поточного року працювало у нормальному ритмі, у тому числі у вересні було випущено понад 60 тис. тонн феросплавів, проте план на жовтень був у розмірі 35 тис. тонн через зниження попиту над ринком.

Однак у середині листопада НЗФ скасував викликані зниженням попиту на феросплави простої та всі працівники підприємства вийшли на роботу. План на листопад був збільшений, в дію введені печі, що раніше простоювали. Загалом у роботі буде задіяно 11 печей.

НЗФ у 2020 році скоротив випуск продукції на 29,1% порівняно з попереднім роком – до 513,32 тис. тонн.

Середній місячний випуск феросплавів за стабільної роботи підприємства — близько 55-60 тис. тонн.

НЗФ - найбільше в Україні підприємство з виробництва силіко- та феромарганцю. Використовує імпортну та вітчизняну сировину для виробництва феросплавів.

НЗФ контролює група EastOne, створена восени 2007 року внаслідок реструктуризації групи “Інтерпайп”, а також група “Приват” (обидві – Дніпро).

Джерело