Днів
Годин
Хвилин
Секунд

7-ма Міжнародна виставка машин, обладнання та технологій для гірничодобувної, вугільної та будівельної промисловості

Зустрінемось після перемоги! • Україна • Запоріжжя • ВЦ «Козак Палац»

Вугільні об'єднання Ріната Ахметова збираються відновити роботу

news
     
Для забезпечення виконання затвердженого Міненерго оновленого прогнозного балансу електроенергетичної системи найбільше вугледобувне підприємство країни "Павлоградвугілля" необхідно вивести з простою з 15 травня, "Добропіллявугілля" - з 1 червня. Обидві компанії входять в холдинг ДТЕК Ріната Ахметова.

Про це генеральний директор "ДТЕК Енерго" Дмитро Сахарук заявив в ході п'ятничного селекторної наради в Мінекоенерго, передає БізнесЦензор з посиланням на на Інтерфакс-Україна.

"Ми проаналізували затверджений баланс (прогнозний баланс електроенергетичної системи, - ред.) І бачимо, що вугілля затребуваний для забезпечення затвердженого балансу. Ми підготували і подали Міністерству вугільний баланс. Ми бачимо, що нам необхідно вивести з простою "Павлоградвугілля" з 15 травня, "Добропіллявугілля" - з 1 червня ", - сказав Сахарук.
За його словами, слідом за оновленням виробничого і паливного балансів необхідно прийняти економічний баланс ринку, щоб компанії розуміли як працювати в поточних умовах дефіциту коштів у ринку.

У свою чергу в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславец повідомила, що економічний баланс буде обговорюватися на найближчому засіданні антикризового енергетичного штабу 12-13 травня.

Як повідомлялося, згідно з новим прогнозному енергетичного балансу на 2020 рік, вироблення електроенергії держкомпанії НАЕК "Енергоатом" буде скорочена до половини існуючої потужності. При цьому три енергоблоки АЕС будуть виведені в резерв, а виробництво ще 7 - обмежена. У той же час зросте виробництво електроенергії сонячними станціями.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на спеціальному закритому засіданні 16 квітня призначив тимчасово виконувачем обов'язків міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольгу Буславец, звільнивши з цієї посади Віталія Шубіна.

Перед цим енергохолдинг ДТЕК Рината Ахметова оголосив про виведення в простій шахтарів найбільшого вуглевидобувного підприємства "ДТЕК Павлоградвугілля" з 20 квітня на тлі рекордних запасів вугілля на складах за останні 6 років. Це дозволить скоротити витрати на виплату зарплат на 40%. Серед вимог ДТЕК також було призначення нового глави Міненерго.
Питання призначення Буславец вже виносилося на засідання Верховної Ради 30 березня, проте був знятий з розгляду через брак голосів, оскільки ряд депутатів вважають Буславец близькою до холдингу Ахметова.

Нагадаємо, ДТЕК Ріната Ахметова за підсумками 2019 року контролює 63% теплової генерації.

Джерело